Piilolasien määritys ja piilolinssikontrollit

Määrityksen piilolaseja varten tekee erikoiskoulutettu optikko tai silmälääkäri. Piilolasioptikko vastaa siitä, että silmien terveydentila ei aseta tutkimusten perusteella estettä piilolasien käytölle. Tarvittaessa hän lähettää potilaan jatkotutkimuksiin silmälääkärille.

Piilolasisovituksessa etsimme sinulle sopivat, toimivat piilolasit

Piilolasisovituksessa määritetään mm. linssin erilaisten kaarevuuksien, halkaisijan ja materiaalin perusteella hyvä istuvuus ja linssien toimivuus halutussa käytössä. Jälkitarkastusten ja säännöllisten kontrollien avulla varmistetaan silmien terveydentila ja piilolasien toimivuus.

Yksilölliset ominaisuutesi vaikuttavat piilolinssien valintaan

Linssien valintaan vaikuttavat monet silmien yksilölliset ominaisuudet kuten esimerkiksi kyynelnesteen koostumus ja määrä sekä sarveiskalvon ominaisuudet. Linssivalinnan yhteydessä huomioidaan myös olosuhteet, joissa linssejä tullaan käyttämään.

Linssien käyttöopastus sisältyy palveluun

Sovituksen yhteydessä opastetaan linssien oikea käsittely ja käyttö. Linssityypistä riippuen sovituskäyntejä on yksi tai useampia. Optikko antaa sovituksen yhteydessä myös ohjeistuksen linssien oikeasta hoidosta sekä tarvittavasta silmien jatkoseurannasta.

Piilolinssien käyttö on turvallista, kun käytössäsi on oikeanlaiset piilolinssit ja noudatat optikolta saamiasi käyttöön, puhdistukseen, säilytykseen ja käyttöaikoihin liittyviä ohjeita.